« Inspectie & Service

Voor onderhoud en een jaarlijkse inspectie bent u bij ons aan het juiste adres. Hiervoor dient u telefonisch of per mail een afspraak te maken. De afspraak kan gemaakt worden bij ons in Tiel en hebben wij 2 service bussen die bijna dagelijks onderweg zijn in Nederland en België voor inspectie op locatie.

Wij hebben vaste tarieven voor inspectie en onderhoud en maken graag voor u een prijsopgave. Er is een tarief voor controle en onderhoud in Tiel, haal- en breng service en er is een apart tarief voor het langsgaan op locatie (voor rij kosten).

Alle gegevens over inspectie en onderhoud vindt u in uw gebruiksaanwijzing, maar hier alvast wat algemene zaken:

Als wij een product inspecteren, voeren wij altijd het nodige onderhoud uit en wordt de NEN 3140 uitgevoerd. Onze inspecteurs zijn aangewezen personen met ervaring, interne opleidingen en een inspecteurs opleiding. Als producent zijn wij verantwoordelijk voor de juiste werking en constructie van de machine die wij voorzien hebben van CE-markering, daarom zijn wij ook de aangewezen en verantwoordelijke deskundige om uw hijsapparaat van het merk Muyen maar ook van andere merken te inspecteren en onderhouden. Apparaten van andere merken kunnen wij inspecteren en een rapport maken met onze adviezen en bevindingen, alleen als onderdelen beschikbaar of verkrijgbaar zijn kunnen wij deze ook repareren. Onderdelen van Muyen producten zijn altijd voor vele jaren beschikbaar. 

Uw voordelen:

 • Wij onderhouden en inspecteren, dus niet alleen inspectie maar direct het juiste onderhoud.
 • U kunt ook apparaten van andere merken aanbieden voor inspectie. 
 • De zekerheid van goed onderhoud door mensen met ervaring. 
 • De zekerheid van goed onderhoud door mensen die goed opgeleid zijn specifiek op het gebied van vacuüm zuiger en hef/Hijsmiddelen, de certificaten van de medewerkers zijn zo nodig beschikbaar. 
 • De zekerheid dat de inspectie voldoet aan de laatste normen en eisen van arbeidsinspectie. Wij zijn  producent en leverancier en dus op de hoogte van alle laatste normen en eisen. 
 • De inspectie voldoet aan de normen: NEN13155/3140, Arbowet, til norm en Arbo catalogus, daarnaast zijn er de strenge eisen die wij zelf stellen aan zuigers die boven de gestelde normen liggen, zoals de verplichte trekproef, 2x maximale hijslast, op een glasplaat, verticaal. 
 • Het apparaat wordt voorzien van een keuringstikker met datum van herkeuring. 
 • Uw inspectie rapporten worden digitaal toegezonden maar zijn ook digitaal in te zien door onze klanten via een inlog op ons platform. 
 • Het apparaat wordt voorzien van een 1, 2 of 3 sterren stikker om aan te geven waar het apparaat inzetbaar is en voor welk doel het geschikt is. 
advieskaart
advieskaart
advieskaart Muyen
advieskaart Muyen

Wat kunt u zelf doen:

 1. Lees eerst de gebruiksaanwijzing en volg alle aanduidingen op van het apparaat;
 2. Controleer voor gebruik de rubber randen van uw vacuüm apparaat op scheuren of slijtage, zo nodig vervangen;
 3. Controleer voor gebruik of de slangen goed bevestigd zijn en of er geen knikken of scheuren te zien zijn;
 4. Reinig de rubbers van uw vacuüm apparaat regelmatig, met het juiste reinigingsmiddel. Hiervoor kunt u schoonmaakazijn gebruiken, maar de leverancier kan ook een speciale reiniger leveren in een spray flesje;
 5. Bij een vacuüm apparaat moet minimaal 1x per jaar een verticale trekproef zijn uitgevoerd met een belasting van 2x het maximaal toelaatbare gewicht, uitgevoerd door een deskundige;
 6. U dient het apparaat veilig te stallen. Het product moet deugdelijk opgeslagen en vervoerd worden. Hierdoor voorkomt u dat er invloed is van vocht, temperaturen of schade (deuken) door vallen.
Heeft u een vraag? Ik kan u helpen!
Astrid de Groot
Hallo! 👋

Heeft u een vraag? Of wilt u meer producten bekijken? Kies een van onderstaande opties.

Met vriendelijke groet,

Astrid de Groot
Muyen BV